Havuç tarator tarifi, nasıl yapılır?

Mezeler, her yemeğin yanına yakışan ve çok sevilen eşlikçilerdendir. Zeytinyağlı, yoğurtlu gibi seçenekleri olan mezeler, özellikle et yemeklerinin yanında oldukça tercih edilmektedir. Açlık bastırmak için yemek öncesinde, bazen yemek yerine dahi tercih edilmektedir.

Osmanlı mutfağında severek tüketilen havuç taratorda yoğurtlu bir meze çeşididir. Kolayca hazırlanması ve lezzetiyle sofralarda yerini alır. Az malzeme ile oldukça lezzetli bir meze olan havuç tarator tarifini sizler için araştırdık.

İşte sofralarınızın favori mezesi olacak olan havuç tarator tarifi…

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 5 DAKİKA

Malzemeler;

  • 2 adet büyük boy havuç,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 5 adet iri kıyım ceviz içi,
  • Tuz

Yapılışı;

  • Havuçları rendeleyin ve bir süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Tavaya zeytinyağı ve suyu süzülen havuçları diriliklerini kaybedene kadar yaklaşık beş dakika kavurup ocaktan alın.
  • Geniş bir kâsenin içerisine yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak, ceviz içi ve damak tadınıza göre tuzu ayarlayıp güzelce karıştırın.
  • Sotelenen havuçlar soğuduktan sonra yoğurtlu karışımın içerisine ekleyerek birleştirin.
  • Havuç taratoru servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Arzuya göre kıyılmış dereotu, maydanoz ya da pul biber ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir